یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

توجه کاربران شبکه های اجتماعی به اطلاع رسانی ها ی پلیس فتا

اينترنت

چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۳:۰۰


رئیس پلیس فتا قم، با اشاره به آسیب ها و تهدیدات فراوان و جبران ناپذیر فضای مجازی، گفت: کاربران شبکه های اجتماعی تلفن های همراه به اطلاع رسانی ها و هشدارهای مکرر پلیس توجه کنند.

وایمکس نیوز - سرهنگ "علی موالی" اظهارداشت، توسعه روزافزون زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و افزایش استفاده کنندگان و کاربران از بستر اینترنت و سایر فناوری های اطلاعاتی، ارتباطی و مخابراتی و گرایش به سمت بانکداری و تجارت الکترونیک، بستر جدیدی را برای سودجویان و مجرمان به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: عدم توجه به موارد ایمنی و هشداری در این فضاها و بخصوص شبکه های اجتماعی تلفن های همراه، می تواند آسیب های فراوان و جبران ناپذیری را متوجه افراد کند.رئیس پلیس فتای استان عنوان داشت: فرهنگ های مختلف برخوردهای متفاوتی با توسعه فناوری و تکنولوژی دارند، اما بهتر و شایسته تر آن است که به جای آن که ما در خدمت تکنولوژی باشیم، فناوری و تکنولوژی را به خدمت گرفته و از آن در جهت پیشبرد اهداف و منافع خود استفاده کنیم.
سرهنگ موالی به پنج خطر امنیتی و مهم تلفن های هوشمند برای کاربران اشاره کرد و گفت: خطر اول مربوط به حوزه استفاده از ابزارهای مختلف در تلفن همراه است که در واقع حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران محسوب می شود که ممکن است توسط افراد سودجو سرقت شود.
وی ادامه داد: تهدید دوم مربوط به حوزه اطلاعات و عملیات بانکی کاربران است که با توجه به اینکه کاربران برای فعالیت های مختلف خود، معمولا از اینترنت بانک یا اس ام اس بانک استفاده می کنند، امکان سرقت این اطلاعات کاربر نیز وجود دارد.رئیس پلیس فتای استان قم تهدید سوم را حوزه اطلاعات خصوصی مانند تماس و پیامک ها دانست و افزود: آسیب چهارم نیز کنترل مکانی کاربر است که می تواند بستر سوء استفاده فرهنگی و مالی افراد سودجو قرار گیرد.
سرهنگ موالی اضافه کرد: خطر پنجم تهدیدات امنیتی است که می تواند برای کاربران شبکه های اجتماعی حادث شود و تلفن همراه کاربر به روش های مختلف و به واسطه اقداماتی که از آن اطلاع ندارد، مورد سوء استفاده سودجویان قرار گیرد.وی خاطرنشان کرد: کاربران در هنگام نصب نرم افزار اجازه دسترسی اطلاعات پایه ای شامل نام، تصویر پروفایل، لیست مخاطبان و دیگر اطلاعات خصوصی را به این شرکت ها می دهند که این اقدام می تواند تهدیدات فراوانی را متوجه آن ها کرده و زندگی آن ها را تحت تأثیر قرار دهد.
رئیس پلیس فتای استان در ادامه ایجاد هویت های مختلف با استفاده از عکس یک کاربر و ساختن برچسب یا استیکرهای غیراخلاقی با استفاده از تصاویر افراد در این شبکه های اجتماعی را از دیگر آسیب ها و تهدیدات آن برشمرد و عنوان داشت: کاربران اینترنت، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع رسانی ها و هشدارهای مکرر پلیس توجه کنند.
سرهنگ موالی تصریح کرد: پلیس فتای استان با دریافت هر شکایت، قاطعانه موضوع را پیگیری و مجرمان را شناسایی کرده و آن ها را تحویل قانون و عدالت می دهد.وی به مواد قانونی 16 و 17 جرائم رایانه ای اشاره کرد و گفت: هرکس بوسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم، صوت و یا تصویر دیگری را تغییر و یا تحریف کند و آن را منتشر کند به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت فرد شود، به حبس از 91 روز تا دو سال و جزای نقدی پیش بینی شده محکوم خواهد شد.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان با بیان اینکه فضای مجازی و الکترونیک بسیار خطرناک تر از فضای حقیقی و دارای گستره بیشتری است، به شهروندان هشدار داد: فضای مجازی آسیب های شدیدی را می تواند همراه داشته باشد و هر آنچه که از افشای در فضای حقیقی می ترسیم، باید در فضای مجازی آن را رعایت کنیم و از دسترسی دیگران به آن جلوگیری کنیم.

 

منبع : پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو